Kemi

redox

09. februar 2015 af chokolokolo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp med at afstemme følgende reaktion:

Cr2O72-+H2S-->2 Cr3++S8


Svar #1
09. februar 2015 af chokolokolo (Slettet)

Det er en sur opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2015 af LubDub (Slettet)

Oxidationstal  +6                       -2                  +3               0
                      Cr2O72-     +     H2S     ----->     Cr3+     +     S

Oxidation: S stiger med 2
Reduktion: Cr falder med 3


Afstemning af stigning og fald (lige meget der oxideres, som der reduceres)     

                      Cr2O72-     +    3 H2S     ----->    2 Cr3+     +    3 S
                         
Afstemning af ladning med 8 H+ på venstre side

                      8 H+ + Cr2O72-     +    3 H2S     ----->    2 Cr3+     +    3 S
                         
Afstemning af hydrogen med 7 H2O på højre side

                      8 H+ + Cr2O72-     +    3 H2S     ----->    2 Cr3+     +    3 S + 7 H2O
                         
Oxygen stemmer


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2015 af LubDub (Slettet)

Oxidationstal  +6                       -2                  +3               0
                      Cr2O72-     +     H2S     ----->     Cr3+     +     S8

Oxidation: S stiger med 2 : 4 : 8 : 16
Reduktion: Cr falder med 3 : 6 : 12 : 24


Afstemning af stigning og fald (lige meget der oxideres, som der reduceres)     

                     8 Cr2O72-     +    24 H2S     ----->    16 Cr3+     +    3 S8
                         
Afstemning af ladning med 64 H+ på venstre side

                     64 H+     +     8 Cr2O72-     +    24 H2S     ----->    16 Cr3+     +    3 S8
                         
Afstemning af hydrogen med 56 H2O på højre side

                     64 H+     +     8 Cr2O72-     +    24 H2S     ----->    16 Cr3+     +    3 S8     +     56 H2O
                         
Oxygen stemmer


Svar #4
09. februar 2015 af chokolokolo (Slettet)

Jeg forstår ikk. Hvilken er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2015 af LubDub (Slettet)

... Det kommer an på, om der er tale om S eller S8


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2015 af Soeffi

#3 er den rigtige vil jeg mene som svar til #4

Opskriv reaktionsligningen med oxidationstal over de atomer, der ændrer oxidationstal og afstem med brøker, så der er een på hver side af disse atomer:

\frac{1}{2}\overset{+6}{Cr_{2}}O_{7}^{2-}+H_{2}\overset{-2}{S} \rightarrow \overset{+3}{C}r^{3+}+\frac{1}{8}\overset{0}{S}_{8}

Du har, at opgang er lig 2 for S og nedgang lig 3 for Cr. Du ganger overkors med disse tal for de to grundstoffer:

\frac{2}{2}\overset{+6}{Cr_{2}}O_{7}^{2-}+3H_{2}\overset{-2}{S} \rightarrow 2\overset{+3}{C}r^{3+}+\frac{3}{8}\overset{0}{S}_{8}

Gang igennem med laveste fællesnævner (8), for at få hele tal:

8\overset{+6}{Cr_{2}}O_{7}^{2-}+24H_{2}\overset{-2}{S} \rightarrow 16\overset{+3}{C}r^{3+}+3\overset{0}{S}_{8}

Afstem ladning med H+ på venstre side:

8\overset{+6}{Cr_{2}}O_{7}^{2-}+24H_{2}\overset{-2}{S}+64H^{+} \rightarrow 16\overset{+3}{C}r^{3+}+3\overset{0}{S}_{8}

Afstem O med H2O:

8\overset{+6}{Cr_{2}}O_{7}^{2-}+24H_{2}\overset{-2}{S}+64H^{+} \rightarrow 16\overset{+3}{C}r^{3+}+3\overset{0}{S}_{8}+56H_{2}O


Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.