Matematik

95%-konfidensinterval

10. februar 2015 af jensejense (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har brug for hjælp til den her opgave (vedhæftet). Jeg håber på at der er nogen her som kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2015 af Soeffi

#0

Du skal nok finde 95% konfidensintervallet for en binomial fordelt sandsynlighed, p: enten bliver laksen i tanken eller også gør den ikke. Du har:

Antal observationer,  n = 151
Observeret sandsynlighed for at laksen forlader tanken, p^ = (47+14)/151 = 0,40

Der er forskellige formler for konfidensintervallet, hvoraf den nemmeste nok er normal approximationen, der kræver, at p^ ikke ligger tæt på 0 eller 1, hvilket her er opfyldt. Denne formel siger, at den rigtige sandsynlighed, p = ± Z97,5√(p^·(1-p^)/n), med 95% sandsynlighed, hvor Z97,5 er 97,5 percentilen for en standard normalfordeling N(0,1). 97,5% fremkommer ved 100%-(5%/2), da der er 2,5% sandsynlighed for at p ligger uden for intervallet til hver side. Da Z97,5 = 1,96, får man

0,32 < p < 0,48, som 95% konfidensinterval

Du kan også bruge en beregner med en anden fordeling end normalfordelingen for afvigelsen mellem p^ og p


Skriv et svar til: 95%-konfidensinterval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.