Matematik

Bestem b og c i 2.grads

10. februar 2015 af tela (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

To andengradspolynomier f og g er givet ved:

f(x)=-x2

g(x)=2x2+bx+c

Graferne for de to funktioner har en fælles tangen i punktet P(1,f(1))

Bestem tallene b og c


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2015 af mathon

kravene
                f{\, }'(1)=g{\, }'(1)

                f(1)=g(1)               muliggør beregning af b og c


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2015 af mathon

                   \begin{array}{|c|c|c|c|} f{\, }'(1)&g{\, }'(1)&f(1)&g(1)\\ \hline -2&4+b&-1&2+b+c \end{array}


Skriv et svar til: Bestem b og c i 2.grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.