Matematik

0-reglen.

10. februar 2015 af Patiih (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x^5-5x^3+2

f'(x) = 5x^4-15x^2

5x^4-15x^2 = 0

Så kan jeg ikke komme længere, fordi jeg ikke forstår 0-reglen.
Nogle der kan hjælpe med at løse ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af LubDub (Slettet)

          sæt 5x2 udenfor parantes


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2015 af SuneChr

Rødderne til ligningen
a(x - x1)(x - x2)· ... ·(x - xn) = 0
er mængden
{x1 , x2 , ... , xn}


Svar #3
10. februar 2015 af Patiih (Slettet)

Hvorfor 5x2, når den hedder 5x?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2015 af SuneChr

# 3
5x4 - 15x2 = 5x2x2 - 5x2·3


Svar #5
10. februar 2015 af Patiih (Slettet)

Så dvs.

5*x2(x2-3) = 0

Så dvs. at x for 5*x2 = 0 og x for x2-3 = √3 fordi √32 = 3 og 3-3 = 0 

Så løsningen er: 0 ∨ √3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2015 af LubDub (Slettet)

                                  x2 - 3 = 0

                                  x = ± √(3)


Skriv et svar til: 0-reglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.