Matematik

Regning med enheder i brøker.

14. februar 2015 af Lemonz1989 - Niveau: C-niveau

Hej

Det er lang tid siden jeg har haft fysik, så har glemt lidt hvordan man regner med enheder.

Jeg skal regne hvor mange m2 jeg kan dække med en bestemt mængde plantefrø. Jeg har 60 g frø, og man skal bruge 2\tfrac{g}{{m^2}}. Det vil se sådan ud \frac{\frac{60g}{2g}}{m^2}, og jeg ved det endelige svar bliver 30 m2, men det jeg er i tvivl om er, hvordan man kommer frem til at m2 står "der oppe"?

Er det noget med at man dividerer 60 g med 2 g, hvor man så står tilbage med 30 : \frac{1}{m^2}, som bliver omskrevet til 30\cdot \frac{m^2}{1} = 30 m2, eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo så     60 g / (2 g/m2) = 60 g / 2  · (m2/g) = 30 m2 .

Man benytter en regel for regning med brøker fra folkeskolen: man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.


Svar #2
14. februar 2015 af Lemonz1989

Mange tak. :)

Så var jeg nogenlunde på rette kurs, men forvirrede bare mig selv, med måden jeg satte regnestykket op!


Skriv et svar til: Regning med enheder i brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.