Matematik

Bestem f(4): bestemt integral

14. februar 2015 af IdaBylov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens! Jeg er gået død i denne opgave uden hjælpemidler:

funktion: 
f(x)=(1/2√t +2)dt

Det er et bestemt integral med a=1 og b=x

Jeg skal finde f(4)
facit: 7

Hvordan kommer man frem til 7? har noteret mig at der står dt i stedet for dx, men er ikke klar over hvad dette ændrer?
På forhånd mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af SuneChr

Når der står  f (x) , skal funktionsvariablen også være med x.
Det ser ud som et integral, som har undergået en substitutionsproces.
Når man har sat et udtryk, i x, til et udtryk i t ,  skal grænserne tilsvarende ændres, så de også "står i t".
Skriv det oprindelige bestemte integral, så kigger vi på det.


Svar #2
14. februar 2015 af IdaBylov (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvad du mener med det "oprindelige integral"? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2015 af SuneChr

  f (x)  =      \int_{1}^{x}\left ( \frac{\sqrt{t}}{2}+2 \right )\textup{d}t=\frac{1}{3}x^{\frac{3}{2}}+2x-\frac{7}{3}         Indsæt da x = 4


Svar #4
14. februar 2015 af IdaBylov (Slettet)

Så du mener stamfunktion? Så er jeg med.
Hvordan du lige fik det skrevet sådan op aner jeg ikke, men i min opgave er funktionen f(x) = 1/(2√t)+2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2015 af SuneChr

# 4
Man kan ikke skrive  f (x) = "noget med t"
t må i modsat fald da være et andet udtryk i x.
# 3  Hvis det er rigtigt, # 3, er f (4) ≠ 7


Svar #6
14. februar 2015 af IdaBylov (Slettet)

Min opgave er som følger:

Opgave 4 En funktion f er givet ved

f(x)=\int_{1}^{x}( \frac{1}{2\sqrt{t}}+2)dt

Bestem f(4)

facit for opgave 4 er 7. Det er også det resultat jeg får ved at indsætte i maple. 

Har bare meget svært ved at se hvorfra det tal kommer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2015 af SuneChr

# 6
Jeg læste integralet i # 0 , som jeg skrev det i # 3. √t skal så stå i nævneren.
Men proceduren er den samme som allerede beskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2015 af SuneChr

f(x)=\int_{1}^{x}\left ( \frac{1}{2\sqrt{t}}+2 \right )\textup{d}t=\begin{bmatrix} \sqrt{t}+2t \end{bmatrix}_{1}^{x}
Her er f (4) = 7


Skriv et svar til: Bestem f(4): bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.