Matematik

Optimering

14. februar 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne optimeringsopgave. Det er opgave 14b. Jeg har vedhæftet opg 14a og min løsning til denne, idet jeg mener den skal bruges i opgave 14b.

Jeg kan nemlig slet ikke se, hvordan jeg kan ende med det resultat, opgaven er ude efter.

mvh

Vedhæftet fil: OPGAVE 14.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen er   O = 3x + 2y

Arealet er    T = x·y + (1/2)x · x·(√3)/2 = xy + ((√3)/4)·x2 .

Benyt så   O = 200   til at udtrykke y ved x  og indsæt det i arealet


Svar #2
14. februar 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det der udtryk for arealet?

Jeg mener nemlig, at mit udtryk for arealet ser anderledes ud, som vedhæftet i #0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Arealet er summen af arealerne af et rektangel og en ligesidet trekant. Rektanglet har siderne x og y og har derfor arealet

        Arekt = x·y .

Den ligesidede trekant har siden x og har derfor arealet

        Atrek = (1/2)·x · x·(√3)/2

idet højden i en ligesidet trekant med siden x er x·(√3)/2 . Du bør vide, at sin(60º) = (√3)/2 . Man angiver gradtegnet, når vinklen er i grader.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.