Kemi

Cycloalkaner og alkener

15. februar 2015 af stizzel (Slettet) - Niveau: C-niveau



Har fået til opgave at angive molekylfomlen på disse 2 stoffer. Er det den rigtige molekylformel jeg har angivet? - vil mene det er rigtigt, men er ikke sikker :) 

Mvh .


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2015 af Soeffi

Jeg får C8H12 og C10H16.


Svar #2
15. februar 2015 af stizzel (Slettet)

Kan du uddybe det? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2015 af Heptan

Prøv at tegne molekylerne, og vis alle C-atomer og H-atomer (ikke til mig, til dig selv) ... så kan du tælle dem enkeltvis. Hvert C-atom har 4 bindinger til andre atomer, dem der ikke er vist på tegningen er så hydrogen.

Du kan også tælle antallet af C-atomer, og så bruge mæthedsformlen til at beregne antallet af H-atomer.

#H = 2 * #C + 2 - 2n

hvor n er antallet af dobbeltbindinger og ringslutninger.

For den første fås n = 3 og

#H = 2 * 8 + 2 - 2 * 3 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2015 af Soeffi

#2

Kan du uddybe det? :) 

Vedhæftet fil:cycloalken.png

Svar #5
15. februar 2015 af stizzel (Slettet)

Sådan! - tak for hjælpen, nu fik jeg det til at passe som #1 siger :)


Skriv et svar til: Cycloalkaner og alkener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.