Kemi

Stofmængdeberegning og volumenberegning

16. februar 2015 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med de 2 vedhæftede opgaver e og f? :D

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2015 af Heptan

e) Brug pufferligningen til at beregne stofmængden af Gly-.

pH=pK_s + \log \left ( \frac{n(Gly^-)}{n(Gly+Gly^-)-n(Gly^-)} \right )

f) Dette er også stofmængden af OH- der skal anvendes jf. d). Beregn voluminet med V = n/c


Svar #2
16. februar 2015 af mariax2 (Slettet)

Men kender jo ikke stofmængden af n(Gly)? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af Heptan

#2

Den kan du også beregne, men kun hvis du kender den totale stofmængde n(Gly + Gly-). Du kan sikkert beregne den ud fra oplysninger tidligere i opgaven.


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning og volumenberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.