Fysik

fysik bevægelse

16. februar 2015 af Arbintaucka (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skulle lave et forsøg, hvor en kugle triller vandret, stort set uden modstand, derfefter skulle jeg lave en (t,s) og (t,v)-graf 

spørgsmålene lyder: Hvilken værdi har kuglens acceleration?  

bestem begyndelsespositionen for bevægelsen(er det noget jeg selv kan bestemme?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2015 af Heptan

 Hvilken værdi har kuglens acceleration?  

Der gælder at

v'(t) = a(t)

så du skal altså differentiere v(t) for at finde accelerationen (eller bestemme hældningen af (t,v)-grafen).

bestem begyndelsespositionen for bevægelsen(er det noget jeg selv kan bestemme?)

Dvs. at t = 0, heraf

s(0) = ??

Hvis du har lavet (t,s)-grafen kan du aflæse begyndelsespositionen ved at aflæses skæringen med y-aksen.


Skriv et svar til: fysik bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.