Matematik

Standard matrixrepræsentation

19. februar 2015 af harruna (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har v=(2,1) og u=(1.1)
Lad nu L : R2 → R2 betegne en lineær operator, og antag at
L(v)=(1,2)
L(u)=(3,4)
Og vi skal bestemme standmatrixrepræsentationen M(L) af L.

Hvordan gøres det har virkelig ingen anelse.


Svar #1
19. februar 2015 af harruna (Slettet)

Har fundet en formel som siger B-1AB, men kan dette passe ??


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2015 af peter lind

Det ser mere ud som en transformation.

Kald matrixelemenerne i A  a11 a12 a21 a22  og opstil ligningerne  L(u) = A*u og L(v) = A*v

Det giver to sæt ligninger med hver 2 ubekendte. Den ene med elementerne i første række i A den anden med 2. række


Svar #3
19. februar 2015 af harruna (Slettet)

Altså jeg fandt linket http://people.math.aau.dk/~mnielsen/10-linalg/matrix_repr.pdf
 


Svar #4
19. februar 2015 af harruna (Slettet)

Jeg tror jeg har har fundet ud af det nu, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Standard matrixrepræsentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.