Fysik

Hvor stor er modstanden

19. februar 2015 af trula (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dav!

nogen der kan hjælpe mig lidt med denne opgave?

et enlederkabel består af 135 ens kobbertråde med diameter 0,58 mm.

Hvor stor er modstanden pr meter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af peter lind

R = ρ*L/A hvor ρ er den specifikke modstand L er længden og A er tværsnitarealet


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2015 af Teko123 (Slettet)

det vil så sige 0,0175 * 1 / 0,58 = 0,03 Ohm ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Hvis du skriver enheder i din beregning, er det til at forstå, hvad du laver.  Fx:

R = 0,0175 Ω*m * 1 m / 0,58 mm2.

Det er mere forståeligt, men forkert, for:

1)  Trådenes tværsnitsareal, A = 1/4 * π * d2 = 0,2642 mm2.  Så modstanden i een tråd ( 1 m ) bliver:

     Rtråd = 0,0175E-6 Ω*m * 1 m / 0,2642E-6 m2 = 0,06624 Ω

2)  Nu er der 135 parallelle tråde i kablet, hvorfor modstanden i 1m kabel bliver:

    Rkabel = 0,06624 Ω / 135 = 0,4906 mΩ


Skriv et svar til: Hvor stor er modstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.