Matematik

Trekanter

19. februar 2015 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med den her opgave og ved ikke om det er rigtig det jeg er igang med, synes bare ikke det giver mening?

Da vi kender siderne a og a1 kan jeg regne skalfaktoren ud k=6/2=3

så kan c1 beregnes ved c1=k*c=3*1.5=4,5

siden b kan regnes således  b1=k*b men her går jeg i stå kender jo ikke lille b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt bestemt for skalafaktoren k . Man skal kun bestemme c1 = |DE| . Man kan ikke bestemme b eller b1 ud fra opgavens oplysninger.


Svar #2
19. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Eller er det bare mig der bruger forkerte formler?


Svar #3
19. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Seriøst? er c1 = DE?


Svar #4
19. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Det sku´rigtig haha tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formlen  b1 = k·b er korrekt, men man kender hverken b eller b1 , og opgaven drejer sig ikke om dette.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg formodede, at du kaldte siderne a, b og c i trekant ABC, og de ensliggende sider i trekant DEF kaldte du a1, b1 og c1. Derfor er c1 et andet navn for |DE| . Man kunne også have kaldt siderne i trekant DEF for d, e og f.


Svar #7
19. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Jo det gjorde jeg tak for det :)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.