Kemi

Masseprocent

19. februar 2015 af sumia9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, Hvordan finder man masseprocenten af eddikesyre i husholdningseddike. Har læst og fundet eksempler på nettet men synes ikke det giver mening. Nogen der kan hjælpe og komme med en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Soeffi

Tænker du på en titrering?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2015 af mathon

                 p_{masse}=\left (100\cdot \frac{c\cdot M}{\varrho } \right )\%


Svar #3
19. februar 2015 af sumia9 (Slettet)

Forstår ikke helt formlen.... Kan I uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af mathon

En c-molær eddikesyre indeholder
indeholder af ren syre:

                                          m_{ren\; syre}= n\cdot M

En c-molær eddikesyreopløsnings masse
er:
                                          m_{opl\o sning}= V\cdot \varrho

Relativ rensyre
i masseprocent:
                                          \frac{m_{ren\; syre}}{m_{opl\o sning}}\cdot 100\%=\frac{n\cdot M}{V\cdot \varrho }\cdot 100\%=\frac{c\cdot M}{\varrho }\cdot 100\%

     


Svar #5
19. februar 2015 af sumia9 (Slettet)

hvad er  det tegn du har gange V med?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2015 af Heptan

#5 Densiteten


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.