Matematik

Lineær sammenhæng

19. februar 2015 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en, der kan hjælpe mig denne opgave?



Mit eget bud er at man bestemme den lineære sammenhæng: y=ax+b og derefter finde konstanterne a og b?

Vil tro at hældingskoefficenten er den værdi y vokser med, når x stiger med en altså 1,5. B er det der fortvivler mig mest. Kan det passe at det er 0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2015 af mathon

                          a(x+1+b)- (ax+b)=1{,}5              

                          \left (ax+b \right )+a- (ax+b)=1{,}5        
                           a=1{,}5

                         y=1{,}5x+b
og
                         4=1{,}5\cdot 0+b


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Din fremgangsmåde med hældningskoefficienten a er korrekt. b er y-koordinaten for liniens skæringspunkt med y-aksen, altså funktionsværdien for x = 0, dvs. b = 4 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 3 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. februar 2015 af 123434 (Slettet)

Hver gang x vokser med 1, vokser y med 1,5. Det betyder, at hældningskoefficienten er 1,5 da det er denne værdi y stiger med, hver gang vores x stiger med 1.

a=1,5

(0,4)=(x,y)

y=ax+b

4=1,5*0+b

4=0+b

b=4

y=1,5x+4


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det fremgår jo også af forklaringerne i #1 og #2 og trådstarters egen forklaring i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2015 af mathon

korrektion
#1 1. linje:
                    a(x+1 {\color{Red} )}+b- (ax+b)=1{,}5


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.