Matematik

Tangent?

21. februar 2015 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvordan finder man tangenten til denne funktion. Opgaven er uden hjælpemidler.

Jeg ved, at jeg kan bruge tangentligningen

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Jeg kender jo både x0=1 og f'(x). f(x) kan jo bare finde ved at løse differentialligningen fra opgaven. 

Der hvor det går galt for mig, er når jeg uden hjælpemidler skal reducere tangentligningen, efter jeg har indsat alle de kendte værdier. Kan nogle hjælpe med dette?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Tangent.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2015 af mathon

Hældningskoefficienten for tangenten til grafen for y = f(x)  i (1,4)
er:

         y=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\cdot (x-x_o)+f(x_o)

         y=\left ( 3\cdot 4+5 \right )\cdot (x-1)+f(1)

         y=\left ( 3\cdot 4+5 \right )\cdot (x-1)+4
           


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er ikke nødvendigt at løse differentialligningen. Man benytter differentialligningen til at beregne tangenthældningen dy/dx i det kendte punkt P, som det er vist i #2.


Skriv et svar til: Tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.