Matematik

Løsning af andengradsligninger

22. februar 2015 af biotek222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har nogen andengradsligninger som jeg skal få løst, så tænkte på om der var nogen der kunne hjælpe mig og give mig et eksempel på hvordan jeg bare løser et af dem?;

1/x+2x=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med x på hver side og flyt alle led til samme side, så ligningen har formen

        ax2 + bx + c = 0 .


Svar #2
25. februar 2015 af biotek222 (Slettet)

S

Svar #3
25. februar 2015 af biotek222 (Slettet)

Okay, så altså;

1/x+2x=3
G=R/[0]

1+2x^2=3x
1+2x^2-3x=o

d=b^2-4ac=(-3)^2-4*2*1=1
x=-b+kvadratroden af d/2a= 3+kvadratroden af 1/2*2=1
og
3-kvadratroden af 1/2*2=0,5

Er det rigtigt?? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan jo selv gøre prøve ved at indsætte løsnngerne i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: Løsning af andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.