Matematik

hjælp

23. februar 2015 af Simonedich (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej. 

Nogle der vil hjælpe med at læse denne opgave.`? 

opgaven  er vedhæftet... 

Vedhæftet fil: nj.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af mathon

l's skæringspunkt med y-aksen skal forskydes

                                         \left | \frac{1}{0,7}-0,8 \right |      opad langs y-aksen for,
at l og m bliver ortogonale.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Linien l: y = -0,8x + 4 skærer y-aksen i punktet (0;4) og x-aksen i punktet (4/0,8 ; 0) = (5;0) .

Linien m har hældningskoefficient 0,7. Hvis linien l skal gå gennem det samme punkt (5;0) på x-aksen, men være vinkelret på m, skal l have hældningskoefficienten -1/0,7 og have en ligning af formen

        y = -(1/0,7)x + b

hvor b bestemmes af kravet om, at punktet (5;0) ligger på linien, dvs

        -(1/0,7)·5 + b = 0 ,

eller

        b = 5/0,7 .

Linien l's skæringspunkt med y-aksen skal derfor forskydes stykket

        Δy = 5/0,7 - 4 = 22/7 = 3 1/7 = 5·(1/0,7 - 0,8)

opad langs y-aksen, hvilket er 5 gange resultatet i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2015 af mathon

Sorry!


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.