Kemi

Stofsystemer hjælp

23. februar 2015 af AlmostDoneO - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har dette spørgsmål:

Hvor mange elektroner passerer gennem et tværsnit af en metallisk leder pr. time ved en strømstyrke på 2A?

Hvordan regner jeg denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Heptan

Udnyt at

2 A = 2 C/s = 2 * 3600 C/time = 7200 C/time

Dividér dette med Faradays konstant:

7200 C/time /(96485 C/mol) = 0,074623 mol/time = 4,49 * 2022 elektroner/time

da 1 mol = 6,0221 * 1023


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af mathon

                   N=\frac{(2\; A)\cdot \left ( 3600\; s \right )}{1,60218\cdot 10^{-19}\; As}


Skriv et svar til: Stofsystemer hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.