Matematik

Lineære funktion

24. februar 2015 af matterercool1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj folkens!

Jeg har nogle difficulties med en opgave i matematik på B-niveau. 

Opgaven:

Den lineære funktion f er givet ved f(x)=ax+b.

Grafen for f går gennem punkterne P(1,1) og Q(4,10)

a) Bestem tallene a og b

b) Løs ligningen f(x)=20 og ligningen f(x)= -5

Jeg søger ikke et direkte svar på opgaven, nok nærmere bare en forklaring på, hvordan disse værdier opnåes.

Tusinde tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af PeterValberg

Se video nr. 4 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. februar 2015 af matterercool1 (Slettet)

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2015 af mathon

For alle skrå rette linjer
gælder:

                \Delta y=a\Delta x

                y_2-y_1=a(x_2-x_1)\; \; \; \; \; \; \; \; x_2\neq x_1

                a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                b=y_1-ax_1


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.