Matematik

rumgeometri

26. februar 2015 af Math111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan få hul på.

Linjen m har parameterfremstillingen

[(x,y,z) = (2 + 2t , 10 - 3t , 4) .]

Bestem koordinaterne til de to punkter A og B på m, der har afstanden 9 til(0,0, 0).

Bestem en ligning for den plan  [\alpha] , der indeholder såvel m som punktetC(2,1, 1).

Jeg tager A niveau på fjernstudie, og har ikke haft matematik i flere år, så det må meget gerne skæres ud i pap, hvis noget kan få mig på rette spor ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af peter lind

Afstanden til punktet (x, y, z) = kvrod(x2+y2+z2) = 9. Indsæt parameterfremstillingen i dette udtryk. For at lette beregningerne kan du kvadrere udtrykket

En normalvektor til den søgte plan er AB×AC


Svar #2
27. februar 2015 af Math111 (Slettet)

Tusinde tak. Det var lige det jeg havde brug for, nu er den løst :)


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.