Matematik

Stamfunktion

28. februar 2015 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Stamfunktionen til "19,44444x", er det ikke bare "19,44444"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Hvis du mener 19,44444·x , kan man benytte, at

        ∫ a·x dx = a·x2/2 + k .

Hvis du mener 19,44444x , kan man benytte, at ax = ex·ln(a) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2015 af mathon

I tilfælde af, at "Stamfunktionen til "19,44444x",  = "Stamfunktionen til "19,44444 x ".

Måske kender du
                                   \left (a^x \right ){}'=\ln(a)\cdot a^x
hvoraf
                                   \frac{1}{\ln(a)}\cdot \left (a^x \right ){}'=a^x

                                  \left ( \frac{1}{\ln(a)}\cdot a^x \right ){}'=a^x

                                  \int a^x \textup{d} x=\frac{1}{\ln(a)}a^x+k


Svar #3
28. februar 2015 af sejr10 (Slettet)

Det er fordi jeg skal bestemme en bygnings volumen, via formlen for omdrejningslegemet.. men har så svært ved at finde ud af, hvad der skal indsættes ved "(f(x))"..


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så må du da hellere formulere hele opgaven.


Svar #5
28. februar 2015 af sejr10 (Slettet)

Det står rodet.. men det er fordi jeg ikke ved hvordan jeg skal beregne volumen 

Vedhæftet fil:sp volumen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2015 af 123434 (Slettet)

2#

Gode regler


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv nu at formulere hele opgaven.


Svar #8
01. marts 2015 af sejr10 (Slettet)

Det er det røde spørgsmål jeg har svært ved. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Dine udregninger i det vedlagte i #5 har ikke meget med opgaven at gøre.

Ved at løse ligningen f(x) = 0 finder man den øvre grænse x2 for integralet for bygningens rumfang. Man har så

        Vbygning = π · 0x2 (f(x))2 dx = π · 0x2 (19/65)·(-x2 + 100x + 14400) dx


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.