Matematik

Stamfunktion

28. februar 2015 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

stamfunktionen til "4-3x2"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af peter lind

Brug at xn+1/(n+1) er stamfunktion til xn


Svar #2
28. februar 2015 af sejr10 (Slettet)

det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af mathon

                     f(x)=4x^0-3x^2

                     F(x)=4\cdot \frac{1}{0+1}x^{0+1}-3\cdot \frac{1}{2+1}x^{2+1}+k


Svar #4
28. februar 2015 af sejr10 (Slettet)

Jeg skal bestemme den forskrift for den stamfunktion til f, hvis grafen går gennem punktet p(2,5) uden hjælpemidler... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så fastlægges integrationskonstanten k ved betingelsen

        F(2) = 5

hvor F(x) er en stamfunktion til funktionen f(x) = 4 - 3x2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2015 af mathon

                     F(x)=4x- x^3+k

                     F(2)=4\cdot 2- 2^3+k=5


Svar #7
01. marts 2015 af sejr10 (Slettet)

Så stamfunktionen er 4x-x^3+k?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal bestemme værdien af k, så at F(2) = 5 . Løs denne ligning i k.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.