Matematik

Retningsafledede

03. marts 2015 af GWF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

http://postimg.org/image/dkkx4l9sd/

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med delspørgsmål 2 i denne opgave?
Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Udklip


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den retningsafledede af en funktion f(x,y) i retningen v er

        v f(x) = f • v / |v| = [∂f/∂x , ∂f∂y] • v / |v|

Løs ligningen

        [∂f/∂x(0,-1) , ∂f∂y(0,-1)] • v / |v| = 1


Svar #3
03. marts 2015 af GWF (Slettet)

Er denne ligning ikke af to variable? Hvordan skal jeg løse den med kun en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

v / |v| er en enhedsvektor .


Svar #5
03. marts 2015 af GWF (Slettet)

Okay jeg har selv prøvede at lave en løsning som er lidt anderledes, er dette også en mulighed?

Vedhæftet fil:3a.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, det er da en udmærket fremgangsmåde.


Svar #7
03. marts 2015 af GWF (Slettet)

Okay, tak for din tid, var bare lidt i tvivl om min løsning var korrekt :)


Skriv et svar til: Retningsafledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.