Matematik

SOS: Fordoblingstiden

05. marts 2015 af Vintersborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder rimelig meget fast i en opgave - er der nogle der kan hjælpe? 

Min opgave lyder således; 

I en bestemt population af dyr vokser antallet af dyr med 12% om året. 
A) Opstil et udtryk, der beskriver udviklingen i antallet af dyr i populationen, når det oplyses, at der til at begynde med er 300 dyr i populationen. (begrund dit svar)

N=250*1,05^t

Hvor t er tiden i år og N er antallet af dyr til tidspunktet t. 

b) Bestem fordoblingstiden (begrund dit svar)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2015 af CarolineHoegh (Slettet)

Hej, jeg har selv lavet den samme opgave.

Formlen for fordoblingstiden er T=log(2)/log(a), så jeg har skrevet T = log(2)/log(1.05) og regnet det ud i maple ved at sige approximate. 

Beviset for formlen T=log(2)/log(a) er i den vedhæftede fil.

Håber at du kan bruge det :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Udtrykket skal da være

N(t) = 300 * 1,12t


Skriv et svar til: SOS: Fordoblingstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.