Matematik

Andengradsligning

06. marts 2015 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

jeg vedhæfter opgaven, som jeg er i tvivl om, og håber at i/du vil hjælpe med at forklare jeres udregninger, da jeg helst vil forstå opgaven. 

-Givet to grafer(vedhæftet fil), som er magen til hinanden, desuden afspejler disse hinanden i et koordinatsystem. Den ene har forskriften. F(x)=x^2-10x+23, hvad er forskriften for den anden. 

Det som jeg tænker er, at konstanten a=fortæller om det er en "sur" eller "glad" parabel, i dette tilfælde må forskriften beskrive "den glade parabel". Betyder det så, at forskriften for den anden parabel må være_  F(x)=-x^2-10x+23, altså  -x^2 ?? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af PeterValberg

Du skifter fortegn på alle led

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Spejlbilledet af grafen for funktionen y = f(x) i x-aksen er grafen for funktionen  y = -f(x) .

Spejlbilledet af grafen for funktionen y = f(x) i y-aksen er grafen for funktionen y = f(-x) .


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.