Kemi

hjælp

07. marts 2015 af sarahansenhans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

er der nogen som kan hjælpe med den vedhæftede opgave. 

Jeg håber der er nogen, der gider skrive hele måden man regner opgaven på op fordi jeg har mange opgave og så jeg kan se hvordan man laver den første som kan bruges til de andre også. 

Hilsen Sara

Vedhæftet fil: Opgave 124.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af mathon

Ved 25°C:
                     \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}

                     \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{10^{-pH}}

Når pH < 7, er  shampooen sur.


Svar #2
07. marts 2015 af sarahansenhans (Slettet)

det med shampooens pH-værdi vidste jeg godt, men jeg ved ikke ift. hvordan du kommer frem til det andet og hvad resultatet egentligt er? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2015 af Heptan

#2

Det kommer af vands ionprodukt.


Svar #4
07. marts 2015 af sarahansenhans (Slettet)

Men hvordan kommer det til at stå helt fra start til slut?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2015 af Heptan

#4

Det må du selv om, det vigtigste er at du forstår formlerne.


Svar #6
08. marts 2015 af sarahansenhans (Slettet)

Men jeg forstår ikke formlerne, og jeg forstår ikke hvad jeg skal indsætte og hvor ejg skal indsætte det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2015 af mathon

Ved 25°C:
                     \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH} \; M

                     \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{10^{-pH}\; M}

i anvendelse:

                     \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-4,7}\; M

                     \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{10^{-4,7}\; M}


Svar #8
08. marts 2015 af sarahansenhans (Slettet)

Men hvordan ved du at det er ved 25 grader?

og efter det sted, hvor du skrev i anvendelse, er det så resultatet eller?


Svar #9
08. marts 2015 af sarahansenhans (Slettet)

Min lærer sagde at´resutatet ville være:

som i vedhæftet fil

Vedhæftet fil:Resultat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. marts 2015 af Heptan

Det her er meget grundlæggende, så du har måske lyst til at læse op på syre/base kemi


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2015 af mathon

Prøv nu beregningerne i #7*s
i anvendelse:


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.