Kemi

Elektrokemi

07. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har svært ved at løse nogle af disse opgaver:

Til højre halvelement( Jeg har lavet dette forsøg og mit højre halvelement var AgNO3 (aq)og Ag (s)) sættes ved hjælp af en pipette 10,0 ml 1,0 M KBr-opløsning hvorpå sølvbromid udfælder :

Ag + + Br- --> AgBr (s)

a) Beregn [Br -] under antagelse af at al sølv er udfældet som AgBr(s)

b) Beregn Eh

c) Beregn [Ag+ ] i højre halvelement ud fra Nernst's ligning

d) Beregn opløselighedsproduktet (LAgBr) for sølvbromid

Jeg har kun lavet del b) og ved ikke hvordan jeg skal regne resten ud 

På forhånd, tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af Heptan

Mangler info


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Jeg har samme opgave. Hvis nu man havde fundet en elektromotoriske kraft:  Ecelle=0.850V, hvordan gør man så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af Heptan

Hvor meget sølv er der? Er halvelementerne adskilte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Hele opgaven er vedhæftet: 

Vedhæftet fil:redoxxxxxxxx.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2015 af Heptan

Se det var MEGET bedre ...

a) Man kender stofmængden af bromid (som jo er i overskud), og man kender stofmængden af sølv ... så er det bare at trække dem fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Jeg får en koncentration på 1.8*10^-4. Men har du nogen ideer om hvordan man løser resten?


Svar #7
08. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#5 Jeg har stadig problemer med at løse resten 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2015 af Heptan

c) Beregn [Ag+ ] i højre halvelement ud fra Nernst's ligning

Tjahhh .... man kunne jo prøve at bruge Nernst' ligning? Bare et forslag... 


Svar #9
08. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#8 Ja det ved jeg, men hvordan ?

Nernst's ligning:

E = E0 - 0,0592/ z * log [red]/[ox]

Jeg vil tro at Ag+ er den reducerende ?  


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. marts 2015 af Heptan

#9

Hvis den reducerer, hvad bliver den så oxideret til? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:elektro1.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:elektro2.png

Svar #13
09. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet)

Er der andre der kan hjælpe med disse opgaver ? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2015 af Heptan

Var jeg ikke god nok eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. marts 2015 af Soeffi

#9

#8 Ja det ved jeg, men hvordan ?

Nernst's ligning:

E = E0 - 0,0592/ z * log [red]/[ox]

Jeg vil tro at Ag+ er den reducerende ?  

Ag+ er den oxiderede form.


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. marts 2015 af Soeffi

Må jeg spørge, hvad du fik i første del af opgaven (1a-1d)?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Jeg har fået svar på opgaven Til en forelæsning idag. Jeg vil også tro kemi1996 ved Hvordan opgaven skal besvares.

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. marts 2015 af Soeffi

#17 Jeg har fået svar på opgaven Til en forelæsning idag. Jeg vil også tro kemi1996 ved Hvordan opgaven skal besvares.

Du kunne vel ikke låne mig facit?


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Der er som sådan ikke et entydigt facit, da de tal man for ville afhænge af de målninger man har fortaget. Derfor ville hver især få forskellige tal, alt afhænigt af hvilken målninger man har fået. Jeg får f.eks.  (1a-1d) til at være: 

1a:1.300V

1b:-0.790V (denne er dog fælles for alle)

1c:0.51V

1d:0.705V.


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. marts 2015 af Soeffi

#19

Der er som sådan ikke et entydigt facit, da de tal man for ville afhænge af de målninger man har fortaget. Derfor ville hver især få forskellige tal, alt afhænigt af hvilken målninger man har fået. Jeg får f.eks.  (1a-1d) til at være: 

1a:1.300V

1b:-0.790V (denne er dog fælles for alle)

1c:0.51V

1d:0.705V.

Tak. Dvs. standard elektrodepotentialet for Ag+/Ag er 0,705V!? Jeg har slået det op til 0,80V!


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.