Matematik

Stamfunktion

08. marts 2015 af Dittelykke123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg har problemer med denne opgave:
Gør rede for at g(x)=3/2 x^2+4x+3 er en stamfunktion for f(x)=3x+4

Håber der er nogen der kan hjælpe 

hilsen Ditte Pedersen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af mathon

Hvis
               g(x)=\frac{3}{2}x^2+4x+3    er en stamfunktion til f(x)=3x+4
gælder
                       g{\, }'(x)=f(x)   hvilket du undersøger om er tilfældet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af SuneChr

Man foretager "integrationsprøven" ved at spørge, om
g '(x) = f (x)
?
Er ovenstående udsagn sandt, er g en stamfunktion til f .
 


Svar #3
08. marts 2015 af Dittelykke123 (Slettet)

Hvordan ved man det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2015 af mathon

#3
       Det er matematisk helt grundlæggende viden, at integration og differentiation er modsatte regningsarter:

            Hvis
                           g(x)=\int f(x)\, \textup{d}x
            er
                           \left (g(x) \right ){}'=\left (\int f(x)\, \textup{d}x \right ){}'=f(x)

Det bør en B-niveaugymnasiast, som er nogenlunde dus med sin matematikbog, vide.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.