Matematik

Eksponentielle

08. marts 2015 af linma (Slettet) - Niveau: A-niveau
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?
Er vedhæftet.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

image.jpg 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den eksponentielle model har formen

       y = b · ax

hvor x er antal år efter starten. Man kender de to punkter  (0 ; 417000) og (5 ; 836000) . Benyt de færdige udtryk for modellens parametre givet ved to punkter.


Svar #3
08. marts 2015 af linma (Slettet)

Jeg ved det ik lige hvordan jeg skal gøre det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to kendte punkter  (x1 , y1) og (x2 , y2) i forskriften. Derved fremkommer to ligninger

        y1 = b · ax1
        y2 = b · ax2

hvoraf man bestemmer a og b. Her er det specielt simpelt, da x1 = 0 .

Sædvanligvis er denne fremgangsmåde gennemgået i pensum, hvor man sikkert også kan finde de færdige formler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2015 af mathon

                    y=471000\cdot a^x

   og
                    836000=471000\cdot a^5

                     \frac{836}{471}= a^5

                     a=\left (\frac{836}{471} \right )^{\frac{1}{5}}

                    f(x)=471000\cdot \left ( \frac{836}{471} \right )^{\frac{x}{5}}


Svar #6
08. marts 2015 af linma (Slettet)

skal jeg benytte formlen for hvordan jeg finder a og b ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
08. marts 2015 af linma (Slettet)

hvad med opgave b ? kan du hjælpe mig med det ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2015 af mathon

b)
             f(\mathbf{\color{Red} 3})=471000\cdot \left ( \frac{836}{471} \right )^{\frac{\mathbf{\color{Red} 3}}{5}}


Skriv et svar til: Eksponentielle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.