Matematik

Parameterfremstilling (banekurv)

08. marts 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har vedhæftet en opgave, jeg håber i kan hjælpe med! 


Svar #1
08. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Hovsa. Her er den 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af peter lind

Hastighedsvektoren er (x'(t), y'(t), z'(t) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-08 kl. 22.59.10.png 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Farten er længden af hastighedsvektoren.


Svar #5
08. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Ja men hvordan differentierer jeg det? Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gøre det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2015 af mathon

                      \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} -t\\ -2+3t \\ -1-2t \end{pmatrix}

                       \overrightarrow{v}(t)=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} -1\\ 3 \\ -2 \end{pmatrix}

farten
                        v=\left | \overrightarrow{v} \right |=\sqrt{(-1)^2+3^2+(-2)^2}=\sqrt{14}


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Funktionerne x(t) , y(t) og z(t) er simple lineære funktioner af t. Differentier hver funktion med hensyn til t.


Svar #8
08. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

burde y'(t) ikke give -3?


Svar #9
08. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Hov nej! fandt ud af det


Svar #10
08. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Men hvilken type er banekurven?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du bør genkende parameterfremstillingen givet i opgaven. Tænk på parameterfremstilling for et ret linie.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling (banekurv)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.