Kemi

Carbon monoxide poisoning

09. marts 2015 af Promethium (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Carbon monoxide poisoning results when carbon monoxide replaces oxygen bound hemoglobin. The oxygenated form of hemoglobin, Hb·O2 carries O2 to the lungs.

Hb·O2(aq) + CO(g)  <------> Hb·CO(aq) + O2

At 98,6°F (37°C), dG° for the reaction is about -14 kJ. What is the ratio of [Hb·O2] to [Hb·CO] when the pressure of CO is the same as that of O2?

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af Soeffi

Du har ΔGo=−RTlnK, hvor

ΔGo=-14kJ/mol

K=[Hb·CO(aq)][O2(g)]/[Hb·O2(g)][CO(g)]=[Hb·CO(aq)]/[Hb·O2(g)]

T=273+37K=310K

R=8,314J/mol·K


Svar #2
09. marts 2015 af Promethium (Slettet)

Ok ud fra det kan jeg beregne ligvægtskonstanten men mit problem er, hvordan jeg skal finde ratioen mellem de 2?

Jeg ved det skal give 4.4*10-3 , men kan bare ikke se hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af Soeffi

#2

Ok ud fra det kan jeg beregne ligvægtskonstanten men mit problem er, hvordan jeg skal finde ratioen mellem de 2?

Jeg ved det skal give 4.4*10-3 , men kan bare ikke se hvordan.

Ligevægtskonstanten er jo netop forholdet i dette tilfælde.


Svar #4
09. marts 2015 af Promethium (Slettet)

e^(-(-14000/8.31*310))=229.19

Jeg får en ligevægtskonstant som er 229.19, hovr jeg ifølge bogen burde få 4.4*10-3.

Har jeg opstillet det forkert eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2015 af Soeffi

#4

e^(-(-14000/8.31*310))=229.19

Jeg får en ligevægtskonstant som er 229.19, hovr jeg ifølge bogen burde få 4.4*10-3.

Har jeg opstillet det forkert eller?

Du skal nok se på det omvendte forhold.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2015 af Heptan

#4 Du mangler ihvertfald nogle parenteser, men jeg er enig med #5


Skriv et svar til: Carbon monoxide poisoning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.