Matematik

hej nogen som kan hjælpe mig

09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

EU landene aftalte for nogle år siden et loft over priser på telefon,sms og data.
Maksimalprisen for mobilopkald i EU fremgår af nedstående tabel

[[År (juli),2011,2012,2013,2014][Minutpris (kr.),3.26,2.70,2.24,1.77]]

De aftalte maksimalpriser frem til juli 2014 kan beskrives ved en lineærmodel
 f(x)=a*x+b

x= Antal år efter juli 2011
f(x)= Max pris i kr for mobilopkald

a) Bestem tallene a og ved regression

b) hvadfortæller a om prisaftalen


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af LubDub (Slettet)

a)

    lav lineær regression på tallene


Svar #2
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvordan det


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af LubDub (Slettet)

vha. et CAS-værktøj (fx TI-89, Maple eller TI-nspire)


Svar #4
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

jeg bruger cas 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så sæt dig ind i, hvordan du laver regression med dit cas-værktøj. Læs, for eksempel, manualen til dit værktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2015 af Nicoline1040 (Slettet)

fandt du svar til opgave b?? sidder selv med den nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2017 af Coolboy00 (Slettet)

Hejsa! Hvordan laver man en lineær regression på tallene?:P


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis du ikke kender nok til dit CAS-værktøj, så kan du bare google "linear regression online", som gør det nemmest muligt at indstaste tal og få resultatet


Skriv et svar til: hej nogen som kan hjælpe mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.