Matematik

Er trekanterne ensvinklede?

09. marts 2015 af Lisebur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Har fået en opgave med følgende oplysninger: 

Trekant ABC har sidelængderne 16, 18 og 24. Trekant A1B1C1 har sidelængderne 40, 45 og 59. Er trekanterne ensvinklede?

Hvordan beregner man, om to trekanter er ensvinklede ud fra disse oplysninger? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Sorter sidelængderne efter størrelse i de to trekanter (det er allerede gjort).

Beregn forholdene   a/a1 , b/b1 og c/c1 for de tre sæt af sidelængder. Hvis disse tre forhold er ens, er trekanterne ensvinklede, ellers ikke.


Svar #2
09. marts 2015 af Lisebur (Slettet)

Dvs.: 40-16=24 - 45-18=27 - 59-24=35

Konklusionen er så, at de ikke er ensvinklede, fordi forholdene ikke er ens?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af svennevs (Slettet)

siden 40 er 40/16 = 2,5 gange større end 16

hvis de to andre sider også er 2,5 gange større så er trekanterne ensvinklede:

45/18 = 2,5 ok

59/24 = 2,458.... ikke helt

24*2,5 = 60

det er tæt på men de er ikke ensvinklede.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har beregnet differenser. Forklaringen i #1 taler om forholdene  a/a1 , b/b1 og c/c1 for de tre sæt af sidelængder.


Svar #5
09. marts 2015 af Lisebur (Slettet)

Gud ja!! Okay mange tak :-)


Skriv et svar til: Er trekanterne ensvinklede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.