Matematik

Differentialligning

10. marts 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan undersøger jeg om f(x) er løsningen til

y=x*y'-x2 og f(x) = x-3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af LubDub (Slettet)

differentiér f(x) og indsæt f '(x) og f(x) i differentialligningen og se,
om det, der står på højre side af lighedstegnet, er lig det, der står på venstre side af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af mathon

Hvis
              y=x^2-3x
   er
             x\cdot y{\, }'=x(2x-3)=2x^2-3x
og
            \mathbf{\color{Red} x\cdot y{\, }'-x^2}=2x^2-3x-x^2=x^2-3x = \mathbf{\color{Red} y}


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.