Matematik

I 1994 var der i USA 29 computere pr. 100 indbyggere. I en række år derefter steg dette antal med 11,7 % om året.

10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I 1994 var der i USA 29 computere pr. 100 indbyggere. I en række år derefter steg dette antal med 11,7 % om året.

a) Hvor mange computere pr. 100 indbyggere var der i 1999?

b) Bestem fordoblingskonstanten, og gør rede for, hvad dette tal fortæller om udviklingen i antallet af computere pr. 100 indbyggere.


Svar #1
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

skal jeg tegne en graf til a eller hvad skal jeg


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du skal opstille udtrykket for antallet af computere f(x) = b · ax . Der er tale om en eksponentiel funktion. x er antal år efter 1994. Beregn derefter f(x) for den værdi af x, der svarer til år 1999.


Svar #3
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

f(x)=29*0.11x


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Man har, at

        a = 1 + r

hvor r = 11,7% .


Svar #5
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

er den ellers rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din værdi for b er korrekt.


Svar #7
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

er det så 29/100 der er b


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg har jo netop forklaret, at værdien for b i dit udtryk i #3 er korrekt. Så er b jo lig med 29 .


Svar #9
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

undskyld læste den som om der stod den ikke var korrekt


Skriv et svar til: I 1994 var der i USA 29 computere pr. 100 indbyggere. I en række år derefter steg dette antal med 11,7 % om året.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.