Kemi

Rust

11. marts 2015 af MariaJ3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har vedhæftet denne opgave, som jeg ikke ved, om jeg løser helt korrekt.

I opgave a, skal man så regne det ud sådan her: Fe - 2 - 2 + 1 = 0, hvor man så har Fe = +3?

I opgave b har jeg regnet sådan her:

Stofmængdeforholdet mellem jern og rust er 1:1, så nFe = nFeO(OH)

Man beregner nFeO(OH): 7,86 g / 55,845 g/mol = 0.1407467 mol

Så beregner man gram rust: 0.1407467 mol * 88.8517 g/mol = 12,506 g

Er opgaverne løst rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

a)
     +3 -2 -2 +1
     Fe-O-(O-H)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

b)

Korrekt, bortset fra at n(Fe2+) = n(FeO(OH))

Det er jo faktisk stofmængden af Fe2+, du beregner, som her er lig stofmængden af FeO(OH). Din måde at skrive det op på kan virke lidt tvetydig


Svar #3
11. marts 2015 af MariaJ3 (Slettet)

Ja, okay. Så jeg skal skrive Fe2+ hele vejen igennem besvarelsen? Og så står der jo faktisk i opgaven, at man skal finde ud af, hvor meget der kan dannes af 7,86 g jern. Gør det så noget, at det er Fe2+ man arbejder med?


Svar #4
15. marts 2015 af MariaJ3 (Slettet)

Er der nogen der ved det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

Ja du skal skrive Fe2+ gennem dine beregninger


Skriv et svar til: Rust

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.