Fysik

Det elektriske felt

11. marts 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Jeg har udregnet E1 = -28130 N/C, E2= 10800 N/C
Jeg har så lagt dem sammen og fået -17330, men det passer ikke med facit.
Hvad gør jeg forkert?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af peter lind

Det kan vi ikke vide, når vi ikke ved hvad du har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2015 af Soeffi

#0 Hej

Jeg har udregnet E1 = -28130 N/C, E2= 10800 N/C
Jeg har så lagt dem sammen og fået -17330, men det passer ikke med facit.
Hvad gør jeg forkert?

Hvad giver facit?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

De skal lægges sammen vektorielt.


Svar #4
11. marts 2015 af Searchmath (Slettet)

Hvordan gør man det?

Jeg skal i en anden opgave udregne dipolmomentet. Jeg bruger formlen P= q*a
Jeg får at vide at jeg har en positiv og en negativ ladning med størrelsen 4,5 nC, som har afstanden 3.1 mm.
Hvordan ved jeg om jeg skal sætte q lig med den negativ eller positiv ladning?

Svar #5
11. marts 2015 af Searchmath (Slettet)

Og hvis man har en størrelse på en kraft, hvordan kan man afgøre kraftens retning? Er det på fortegn?

Svar #6
11. marts 2015 af Searchmath (Slettet)

#1: jeg har brugt coulombs lov:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Feltstyrken i et punkt P fra flere punktladninger beregnes af

E = 1/(4πε0) ∑ qi/ri2 ei

hvor ei er enhedsvektoren fra qi rettet mod P.

Vi har her

e1 = (0,1)

e2 = 1/√(3,002 + 4,002) * (-3, 4) = (-3/5, 4/5)

Så det resulterende felt i P bliver

E = E1 *(0,1) + E2 * (-3/5, 4/5)


Svar #8
18. marts 2015 af Searchmath (Slettet)

De har løst opgaven på den her måde. Jeg forstår ikke helt hvorfor de pludselig skal udregne en vinkel?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2015 af hesch (Slettet)

#8: Læs #3 igen.

Du må sætte dig ind i vektoriel addition. ( Niveau: Universitet/Videregående ). Du kan tegne situationen i en kompleks talplan, og få din lommeregner til at regne det ud vha. komplekse tal. Kompleks talregning skal du under alle omstændigheder bruge senere, hvis det er el-teknik du beskæftiger dig med.

Det er nærmest gjort i  #7 på kartesisk form, hvor man så ikke anvender vinkler ( i modsætning til når man regner på polær form ).

( I øvrigt forstår jeg ikke opgavens ide med at udregne det vha. enhedsvektorer ) ?


Skriv et svar til: Det elektriske felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.