Matematik

nulreglen2

11. marts 2015 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

(x2 - 4x)*(x2 + 2x -3)

Hvis jeg skal faktorisere den hvad gør jeg så med tre tallet i den parentes nummer to?

Jeg får det til:

x(x-4)*x(x+2) = 0

Dvs. rødderne er: 4 eller -2 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af peter lind

x2+2x-3 ≠x(x-2)

Brug  at et andengradspolynomium kan skrives som a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2015 af AMelev

x- 4x = x(x-4) er helt fint, men for at faktorisere (x2 + 2x -3) skal du først løse ligningen x2 + 2x -3 = 0.

Hvis der ingen løsninger er, kan du ikke gøre mere ved den, så er den faktorisret så meget, den kan blive

Hvis der er én løsning x1, kan den skrives som x2 + 2x -3 = (x - x1)2

Hvis der er to løsninger x1 og x2, kan den skrives som x2 + 2x -3 = (x - x1)*(x-x2)

Generelt skal a ganges på, men  a er jo 1 her.


Svar #3
11. marts 2015 af jeanluca (Slettet)

Jeg har jo ikke rødderne. Det jeg er usikker på er om den måde jeg har faktoriseret på er korrekt. Forsvinder de -3 fra anden parentes, når jeg faktoriserer? :-)

Eller hvordan gøres det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2015 af peter lind

Du skal finde rødderne. Selvfølgelig forsvinder de -3 ikke.


Skriv et svar til: nulreglen2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.