Kemi

Mængde beregner….

11. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ser det her rigtigt ud?! :)

Beregn molar massen for - og vis, hvordan du beregner det:
 

H3PO4
m(H3PO4 ) = (1,00794 * 2) + (30.973762) + ( 15,9994*4) = 96,987242g/mol = M(H3PO4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

m(H3PO4 ) = (1,00794 * 2) + (30.973762) + ( 15,9994*4) = 96,987242g/mol

Der er 3 H-atomer.


Svar #2
11. marts 2015 af Naglfar (Slettet)

AH! Takker... :D det var en smutter... :D 

-Hvad siger du til den her;

Beregn antallet af mol (stofmængden) for - og vis, hvordan du beregner det:
 

32,4 g H3PO4
m(H3PO4 ) = (1,00794 * 2) + (30.973762) + ( 15,9994*4) = 96,987242g/mol

97/32,4 = 2,99g.


Svar #3
11. marts 2015 af Naglfar (Slettet)

Hvis vi ser bort fra min tastefejl.... ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

n = m/M

Du har byttet om på tæller og nævner.


Svar #5
11. marts 2015 af Naglfar (Slettet)

:) Super! 

Kan jeg godt se nu jeg lige gik tilbage i bogen.

Tak for pointers! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

     M(H3PO4) = (1,00794•3 + 30,973762 + 15,9994•4) g/mol = 97,9952 g/mol


For 32,4 g H3PO4

er stofmængden

     n(H3PO4) = m(H3PO4) / M(H3PO4) = (32,4 g) / (97,9952 g/mol) = 0,331 mol


Skriv et svar til: Mængde beregner….

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.