Matematik

HJÆLP! Svømning!

11. marts 2015 af RLonPoint (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Kan ikke forstå disse opgaver! :) Jeg har bare svært ved at forstå dem, og ved ikke hvad det går ud på!

1. Svømning

Kasper svømmede en træningsaften følgende program:

20 x 50 m. crawl

12 x 100 m. brystsvømning

400 m. butterfly - armskift

16 x 50 m. butterfly

500 m. bentag...

a) Hvor mange banelængder svømmede Kasper i alt?

b) Hvor mange meter blev det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af mette48 (Slettet)

Du har glemt at oplyse hvor lang en banelængde er.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2015 af SuneChr

(Indlægget her er oprettet parallelt med oprettelsen af # 1)

# 0
Lad os antage, at én banelængde er 25 m lang.
Så har vi

20 x 50 m crawl = 20·50/25 banelængder

12 x 100 m brystsvømning = 12·100/25 banelængder

400 m butterfly - armskift = 400/25 banelængder

16 x 50 m butterfly = ...

500 m bentag = ...

a)  Hvor mange banelængder svømmede Kasper i alt? Tæl alle banelængderne sammen.

b)  Hvor mange meter blev det? Så kan du jo sige, antal banelængder gange 25 m, eller tælle alle
     distancerne sammen.


Svar #3
11. marts 2015 af RLonPoint (Slettet)

Ja, banelængden var 25 m!
Jeg lagde et billede med, men den er der ikke! :i

Svar #4
11. marts 2015 af RLonPoint (Slettet)

Altså, når du skriver 50/25, så er det vel 50 ud af 25, hvilket giver 200? :iiii

Svar #5
11. marts 2015 af RLonPoint (Slettet)

Sorry, det giver 2! Kom til at skrive 200, altså i procent..

Skriv et svar til: HJÆLP! Svømning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.