Kemi

mængdeberegning

11. marts 2015 af lasse5000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

TiCL+ O2 --> TiO+ 2Cl2

beregn massen af den mængde titanoxid der kan fremstilles ud fra 100g titanchlorid

er lidt i tvivl om fremgangs måden her? nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

                                   TiCl4     +     O2     ----->     TiO2     +     2 Cl2
Stofmængdeforhold          1                                     1
...

     n(TiCl4) = m(TiCl4) / M(TiCl4) = (100 g) / (189,6790 g/mol) = 0,527 mol
 

     n(TiO2) = n(TiCl4)  da de reagerer 1 : 1

     m(TiO2) = n(TiO2) • M(TiO2) = (0,527 mol) • (79,8658 g/mol) = 42,1 g


Svar #2
11. marts 2015 af lasse5000 (Slettet)

tusind tak, så havde jeg styr på det, når den er 1 : 1 har de samme mol tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

ja så er stofmængderne lig hinanden


Svar #4
11. marts 2015 af lasse5000 (Slettet)

når man så skal beregne massen den mængde af dichlor  der dannes ved reaktionen, 

er det så 1: 2

(2Cl) / (TiO2)  2x 0,527 / 1 ??

</v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas> </o:lock></v:path></v:stroke></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" style="width:43.5pt; height:27pt" type="#_x0000_t75"> </v:imagedata></v:shape></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

     n(Cl2) = 2 • n(TiCl4)           se koefficienterne

     m(Cl2) = n(Cl2) • M(Cl2)


Svar #6
11. marts 2015 af lasse5000 (Slettet)

så m (cl2) = 84,21 g ?


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.