Matematik

HJÆLP! Potensfunktioner

12. marts 2015 af Skjerder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en potensfunktion oplyses, at grafen går gennem punktet (2150, 9610), og at når x-værdien vokser med 1% aftager y-værdien med 0,2%.

a) Bestem en regneforskirft for funktionen.

b Hvis x-værdien vokser med 10%, hvad aftager y-værdien så med?

forstår ikke hvad eller hvordan jeg skal løse opgaven, er der nogen der kan hjælpe mig eller forklare mig den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

For en potensfunktion
gælder:
                               y=b\cdot x^a
som for
                y_2=(1+r_y)y_1    og     x_2=(1+r_x)x_1

giver
                \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                \frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left ( \frac{(1+r_x)x_1}{x_1} \right )^a

                1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                a=\frac{\log(1+r_y)}{\log(1+r_x)}


Svar #2
12. marts 2015 af Skjerder (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af louva (Slettet)

y


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2015 af mathon

i anvendelse:
                           a=\frac{\log(1+(-0,002))}{\log(1+0,01)}


Skriv et svar til: HJÆLP! Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.