Kemi

kopparklorid

12. marts 2015 af torslund (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hur kan räkne man ut

  25 g kopparklorid ska framställas genom att blanda koppar(II)oxid och saltsyra. Beräkna massan av den kopparoxid som krävs och volymen av den saltsyra med koncentrationen 4 mol / dm3 som förbrukas vid reaktionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

Reaktion:
                                                  CuO (s)   +   2 HCl (aq)      →   CuCl2 (aq)   +   H2O (l)
ækvivalente mængder:              1 mol           2 mol                   1 mol
                                                  79,5454 g    2 mol                134,452 g
                                                      x                 y                          25 g                     

         m(CuO)    \frac{x}{79,5454\; g}=\frac{25}{134,452}

                          x=\left (\frac{25}{134,452} \right )\cdot ({79,5454\; g)

                           \frac{y}{2\; mol}=\frac{25}{134,452}

                            y=\left (\frac{25}{134,452} \right )\cdot (2\; mol)
                       


Svar #2
12. marts 2015 af torslund (Slettet)

jaha tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af mathon

                           V(HCl\; _{\textit{(aq)}})=\frac{y}{4\; \frac{mol}{L}}


Skriv et svar til: kopparklorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.