Matematik

Opsparing og lån - HJÆLP!

12. marts 2015 af xLinus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder netop med denne opgave, hvor facit skal skrives ind i en formular, og den viser så om facit er rigtig eller forkert. Jeg har nu kæmpet med den i 2 timer, og jeg kan bare ikke finde frem til det rigtige resultat uanset hvilken formel jeg bruger, og jeg kan ikke gå videre i mine opgaver, før jeg har det rigtige facit.

Sidder der mon nogen, som lige ved hvordan man regner den ud, og hvilken formel jeg skal tage i brug?

På forhånd tak :-)

På en opsparingskonto, hvor renten er 1,75 % p.a., indbetales hvert år et fast beløb. Umiddelbart efter den 8. indbetaling står der 21.268,83 kr. på kontoen.

Beregn størrelsen af den årlige indbetaling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

                           A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}

                           y=\frac{A_n\cdot r}{(1+r)^n-1}

i anvendelse:
                           y=\frac{21.268,83\cdot 0,0175}{1,0175^8-1}
 


Svar #2
12. marts 2015 af xLinus (Slettet)

Tak! Men det tal som jeg får ud af det på lommeregneren, giver ikke det rigtige resultalt. Måske jeg skriver det forkert ind? Hvad får du det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af mathon

                               21268.83*.0175/(1.0175^8-1)


Svar #4
12. marts 2015 af xLinus (Slettet)

Det giver stadig et alt for lavt beløb :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2015 af mathon

i anvendelse:
                           y=\frac{21.268,83\cdot 0,0175}{1,0175^8-1}=2500


Svar #6
12. marts 2015 af xLinus (Slettet)

Det er næsten pinligt det her, det fik jeg det også til nu ;)

Tusinde tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2015 af mathon

Generelt lærer man af sine begåede fejl   :-)


Skriv et svar til: Opsparing og lån - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.