Kemi

mængdeberegning

12. marts 2015 af lasse5000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

BaCl\cdot x H2O (s) --> BaCl2(s) + xH2O (g) 

ved en øvelse ophedede en elev 12,21 g BaCl \cdot x H2O. derpå bestemte eleven massen af det

vandfrie salt til 10,42 g

nogen der kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2015 af LubDub (Slettet)

hvad betyder . x ?


Svar #2
13. marts 2015 af lasse5000 (Slettet)

Sorry. skal finde frem til x

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2015 af Soeffi

Variablen x er forholdet mellem antal mol BaCl2 og antal mol H2O i en given mængde BaCl2.xH2O.

Massen af krystalvand i BaCl2.xH2O er (12,21 - 10,42) g = 1,79 g. Antal mol H2O i 1,79 g H2O er = 0,1 mol.

Antal mol BaCl2 i den givne prøve af BaCl2.xH2O findes af molmassen for BaCl2 = 208,23 g/mol og massen af vandfrit BaCl2 = 10,42 g. Dvs. antal mol BaCl2 i forsøgs-mængden er 10,42 g /(208,23 g/mol) = 0,05 mol.

Forholdet mellem antal mol H2O / antal mol BaCl2 i det undersøgt salt = x = 0,1 mol/ 0,05 mol = 2.

Dvs. formlen bliver: BaCl2.2H2O.


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.