Kemi

stofmængde forvirring

13. marts 2015 af science1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har fået en opgave hvor jeg skal udregne den volumen der skal tilsættes for at få en specifik koncentration (jeg skal bruge det i laboratoriet), de første 4 har jeg fået opgivet, men jeg kan ikke komme frem til samme resultat som de har givet og derfor ikke udregne de sidste. Vi skal bruge C1 x V1 = C2 x V2.

Tilsat volumen    stock     ønsket konc.

20 mikroliter       10^-5        10^-8

40 mikroliter         10^-5       3x10^-8

140 mikroliter      10^-4        10^-7

14 mikroliter         10^-4       3 x 10^-7

                         10^-3        10^-6

                         10^-3         3x10^-6

                         10^-2         10^-5

                         10^-2         3x10^-5

Jeg starter med 20 ml.

et eksempel på at jeg har prøvet at regne det ud: solve(10^-5 x20= 10^-8 x X, X) = 20000

og når jeg udregner med 3x10^-8 får jeg 6666,67

hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2015 af mathon

              (20\cdot 10^{-6}\; L)\cdot \left ( 10^{-5}\; M \right )=(\left (20\cdot 10^{-6}\; L \right )+x)\cdot \left ( 10^{-8}\; M \right )

              x=(20\cdot 10^{-6}\; L)\cdot \left ( 10^3-1 \right )

              x=2,0\cdot 10^{-2}\; L=20\; mL

             


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2015 af mathon

Tilsat volumen    stock     ønsket konc.
40 mikroliter       10-5 M      3·10-8 M

        {x_{tilsat}}^{demivand}=(40\cdot 10^{-6}\; L)\cdot \left ( \frac{10^{-5}}{3\cdot 10^{-8}}-1 \right )

        {x_{tilsat}}^{demivand}=1,32933\cdot 10^{-2}\; L=13,29\; mL


Skriv et svar til: stofmængde forvirring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.