Matematik

procent af procent

13. marts 2015 af msvendson (Slettet) - Niveau: 10. klasse

ved en grænsekontrol udtager man i løbet af en halv time 10% af de biler der kørte over grænsen, til en undersøgelse.

af dem holder man 10% tilbage til nærmere undersøgelse. resten slipper fri.

af dem der bliver tilbage, udtager man 10% til en grundig undersøgelse. det er 3 biler det drejer sig om.

hvor mange biler kørte over grænsen på den halve time???

prøv at opstille en ligning over problemet. det antal biler der kørte over græsen, kan du kalde x.

hvordan regner man ud hvor mange biler der kørte over grænsen???

vil mene at ligningen vil hedde 0,1^3*x=3 ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2015 af mathon

                                          N_{halvtime}=\frac{3}{0,10^3}=3000

så din ligning er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2015 af mette48 (Slettet)

ved en grænsekontrol udtager man i løbet af en halv time 10% af de biler der kørte over grænsen, til en undersøgelse.

Hvis der kører 100 biler over grænsen udtages 100*10/100 biler

af dem holder man 10% tilbage til nærmere undersøgelse. resten slipper fri.

deraf udtages 100*10/100 biler *10/100

af dem der bliver tilbage, udtager man 10% til en grundig undersøgelse.

Heraf udtages 100*10/100 biler *10/100 *10/100 biler

Ud af 100 biler udtages der 100*(10/100)3 biler

ud af x biler udtages x*(10/100)3biler

når dette er 3 biler kan udtrykket sættes = 3

x*(10/100)3 = 3

x = 3/(10/100)3 = 3*103

det er 3 biler det drejer sig om.

hvor mange biler kørte over grænsen på den halve time???

prøv at opstille en ligning over problemet. det antal biler der kørte over græsen, kan du kalde x.

hvordan regner man ud hvor mange biler der kørte over grænsen???


Svar #3
13. marts 2015 af msvendson (Slettet)

tusinde tak for jeres svar :-)


Skriv et svar til: procent af procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.