Matematik

Handelsregning

14. marts 2015 af kanduhjælpemig2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En flaske 1,5 liters sodavand koster normalt 16 kr. ekskl. pant i en forretning. På tilbud kan man købe 4 • l,5 liter for 50 kr. 

Hvor mange procent rabat får man på en flaske sodavand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først, hvad 4 enkeltflasker koster, beregn så rabatten, og beregn så, hvor stor en del rabatten udgør af enkeltflaskernes pris.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2015 af mathon

             (4·16) · (1- r) = 50

             1 - r = 50 / 64 = 0,78125

             r = 1 - 0,78125 = 0,21875 = 21,875%


Skriv et svar til: Handelsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.