Matematik

Logaritme

15. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forstår simpelthen ikke hvordan jeg regner disse logaritme opgaver ud, nogle der kan hjæple? 

b) log x – log x4 = – 2 

c) log (x · sin 30°) = 0,7 

d) 3log x = 5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af peter lind

I alle tilfælde skal du bruge at  log(a) = b  <=>  a= 10b

I b desuden log(a)-log(b) = log(a/b)

I d tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
15. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Men forstår simpelthen ikke hvordan jeg regner dem ud og får resultatet? Kan ikke se meningen i det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af peter lind

Start med at bruge reglen om differencen af to logaritmer altså formlen i anden linje i #1  på venstre side af ligningen i b


Svar #4
15. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

logx/logx4 = -2

sådan??


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2015 af peter lind

Nej.

Der gælder

log(a)-log(b) = log(a/b)

Hvad er så

log(x)-log(x4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2015 af SuneChr

# 0  c)
Her har man
sin 30º = 1/2


Svar #7
15. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

log(x/x4)? 

ved godt sin30 = 0.5 men kan ikke finde ud af udregningerne :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

        log(x) - log(x4) = log(x) - 4·log(x) = -3·log(x) = -2


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2015 af peter lind

#7  log(x/x4) er korrekt. Man kan også gøre som i #8


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.